Jyderup kendte ikke besøgstiden
1974 juli; Jyderup kendte ikke besøgstiden
Rekonvalescenthjemmet for 28.000 - Sølyst med tilliggende for 55.000 kr.

Ejendomshandler Harry Hansen, Jyderup, er kommet i besiddelse af en "Berlingske politisk og Avertissements Tidende" fra 1932, hvor der på bagsiden, kaldet "Ejendoms Tidendes Billedside", er udbudt den villa, der kort efter købt og omdannet til "Komtesses Agnes Lerches Rekonvalescenthjem"
Annoncen bekræfter hvad mange sider har sagt, at Jyderup kendte ikke sin besøgstid. Grundarealet var på 7.639 kvm. med parken skrånede ned til Skarridsøen. Det nævnes i annoncen, at den kæmpestore villa er egnet for rekreationshjem, klinik eller hjem for ældre, og at prisen for hele herligheden med det tilhørende store areal, kun er 28.000 kr.
- Om man begriber, at det daværende sogneråd ikke købte såvel denne ejendom, som naboejendommen, "Sølyst", der har endnu større bygninger og endnu mere jordtilliggende, og var tilbudt Jyderup sogneråd for - siger og skriver 55.000 kr.
De ældste i byen påstår endda, at det var indbefattet Drivsåtskoven, der dengang ikke var statsejet. Hvad "Sølyst" angår var der stort røre om sagen, bl.a. arbejdede daværende boghandler Hagbart Søvndahl-Petersen og bankbestyrer Holger Hooge, ivrigt for, at sognerådet skulle købe det daværende jagtslot, og da det ikke kunne lykkes, ville man lade et konsortium købe skottet og omdanne det til hotel eller hotelpension, hvilket det - med sin beliggenhed i naturskønne omgivelser ved Sølystskoven og Skarridsøen - ville have egnet sig fantastisk godt til. Dette var der andre kræfter der modsatte sig og så faldt alle planer til jorden.
Jagtslottet tilhørte greve lerche, der benævnede det "Enkesædet". Greve Lerche købte siden villa "Skovhuset" og blev "lidt på skrå" - genbo til "Sølyst"1


Kilde:
Kilde 1: Kalundborg Folkeblad 27. juli 1974, side 7; Jyderup kendte ikke besøgstiden
Note:

Sidst opdateret 22. februar 2015
©Jyderup Realskole